Thursday, November 19, 2009

Saab endale IP koodi valida.

Inno ja Irja blogis on postitus IP-de kohta ja sealt kommentaarid:
PIGGY ütles...

http://www.centurian.org/

Annan hea saidi, kuskohast saab endale ip koodi valida. Üle 5000 koodi saadaval. Enamus Usa-st, aga ka Kanadast, Saksamaalt jne.

Loodan, et otsijad oskavad kasutada, sest ei viitsi ümber jutustama hakata, kuhu vajutada ja soovitud www.delfi.ee kirjutada jne...

Kasutan pidevalt just Delfis kommenteerimiseks. Nii, et minupärast imegu emmi edasi DElfidebiilikud.

kolmapäev, 18. November 2009. a 1:43


Micko ütles...

Täpsustuseks niipalju, et ükski arvuti ei saa sama IP aadressi - IP aadress on alati unikaalne selle võrgu piires. Kuna avalikud IP aadressid on piiratud ressurss (kallis), siis tihtipeale peidetakse ühe avaliku IP taha palju kasutajad. Avaliku interneti ja sisevõrgu vahele paigaldatakse seade, mida nimetatakse ruuteriks või ka tulemüüriks, mis siis transleerib aadresse mõlemas suunas.

Aga selles suhtes õigus, et IP aadressi järgi kasutajat tuvastada on äärmiselt rumal.

Esiteks dünaamilise ehk liikuva välise IP aadressi puhul (Elioni, Starmani kodupaketid jms) saab uue IP, kui seade mõneks ajaks välja lülitada (5-10 min).

Teiseks saab alati kasutada web proxy'sid, mis peidab IP aadressi hoopis ära, näidates mingit USA või Hiina vms aadressi. Ühele neist üks eelnev kommentaar ka viitas. Mõningane valik neid: http://proxy.org/cgi_proxies.shtml .

No comments:

Post a Comment